my logga

MediYoga

Vi som bedriver MediYoga på Atmajala är Denise Keyser, Carolina Larsson och Amanda Berg.

”MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering skapa en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård. MediYoga är utformad utifrån den tantriska yogatraditionen som är en av de äldsta former av yoga människan känner till.

Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyoga likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. Allt förpackat och strukturerat för att kunna utföras i terapeutiskt syfte.”

MediYoga utförs på 280 stycken vårdenheter och sjukhus i Sverige idag. Läs mer om Mediyoga och aktuell forskning på https://mediyoga.se/kunskap/mediyoga/.

Mediyogakurser startar varje vår och hösttermin på Atmajala. Ibland finns även kortare kurser och drop-in under sommaren. Se mer på Facebook eller kontakta oss.

atmajala mediyoga

MediYoga är en väldigt lugn och inkännande yogaform och passar bra för både van utövare och nybörjare, alla utgår från sin matta med sina förutsättningar.

Vi använder bolster, kuddar och stol, det gör att många kan delta även om kroppen på något sätt är begränsad.

Inom MediYoga är andetaget väldigt centralt, vi jobbar inkännande och i takt med det egna andetaget och många olika andningstekniker.

MediYoga är ett fantastiskt verktyg både för förebyggande men även som rehabiliterande verktyg och används inom exempelvis vården till många olika patientgrupper. Det kan vara allt från hjärt-rehab till stressförebyggande. Eller bara som en skön form för att få röra sig mjukt samtidigt som du får landa mjukt i både kropp och sinne!