SUP - Stand Up Paddling

SUP innebär att du står och paddlar på en stor och bred bräda avsedd för att just stå och paddla på men det fiffiga är att även går bra att sitta på knä, ligga eller sitta på rumpan. Du väljer!

Sup kom till lite av en slump på Hawaii, då surflärarna ville ha bättre översikt över sina elever och därmed en stabilare plattform att stå på under lektionerna. Så till skillnad från surfbrädan är sup en stabilare variant!
Dessa finns i olika utföranden, vi använder uppblåsbara från det Svenska företaget Black Cat Boards, som vi även är återförsäljare av!

Sup växer lavinartat överallt i världen och det utvecklas fler och fler spännande grenar och områden där brädorna vinner mark!

Vi startade vår SUP verksamhet i samverkan med Kajak & uteliv 2015. Sedan dess har den växt och vi har idag ett eget ”stall”, som du antingen hyr på egen hand eller kommer och paddlar i grupp med instruktör.

Sup paddling med instruktör går att anmäla sig till från april och ända in i oktober om vädret tillåter! Det kostar 275:- för ca 90 min då ingår:

  • Svensk kvalitetsbräda med paddel
  • Flytväst
  • Leasch (säkerhetslina)
  • Instruktör